L’ACA prepara un eventual trasllat d’aigua de l’Ebre en vaixell a Barcelona

L'empresa pública aborda amb EMATSA i el Port de Tarragona les inversions que caldrien

El director de l'ACA, Samuel Reyes

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha mantingut reunions amb el Port de Tarragona i l’empresa municipal EMATSA per estudiar quines inversions serien necessàries per portar aigua del riu Ebre en vaixells d’aquesta àrea a la de Barcelona, per si acabés sent necessari davant la situació d’emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat.

Així ho ha explicat a TV3 el director de l’ACA, Samuel Reyes, que també ha parlat d’uns pous de Tarragona que ara com ara no s’utilitzen i dels quals es podria extreure aigua, difon l’ACN. El volum total d’aigua que es podria traslladar de Tarragona a Barcelona seria d’uns 6-7 hectòmetres l’any, ha indicat Reyes, que ha puntualitzat que representaria una “petita part” de l’aigua de l’Ebre.

Després que els governs d’Espanya i de la Generalitat presentessin un eventual pla per portar aigua de la dessaladora de Sagunt (Comunitat Valenciana) a l’estiu, Reyes ha assenyalat que han treballat en l’opció dels vaixells cisterna, però que la intentaran evitar perquè és la més cara.

En aquest sentit, segons afegeix la mateixa informació, ha argumentat que és millor poder invertir en mesures estructurals, com en infraestructures per regenerar aigua, que en solucions d’aquest tipus, “excepcionals” davant una situació que ha jutjat “molt crítica”.

Reyes ha assenyalat que l’aigua que portarien es destinaria a les activitats “més necessàries”, com la dels hospitals, i que es distribuiria a través de la xarxa d’abastament, amb les vàlvules que permetrien garantir aquesta operació, sense donar-ne més detalls.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari