El CIS situa el PP al llindar de perdre el govern a Galícia, amb el BNG a l’alça i el PSOE estancat

Sumar, Vox i Democracia Ourensana podrien no entrar al Parlament gallec, i Podem no hi entraria en cap cas

Alfonso Rueda (Xunta de Galicia)

Per tercera vegada consecutiva, el baròmetre electoral del Centre d’Investigacions Científiques (CIS) apunta que el PP podria perdre la majoria absoluta -i, per tant, el govern- a Galícia. Segons l’estudi que el CIS va fer entre el 4 i el 7 de febrer (4.000 entrevistes), que s’ha donat a conèixer aquest dilluns, el PP obtindria en les eleccions del pròxim diumenge 18 de febrer entre 34 i 38 diputats (38, majoria absoluta), amb el 42,2% dels vots, exactament els mateixos resultats que a l’últim baròmetre. En canvi, el BNG va a l’alça i el CIS li dibuixa entre 24 i 31 diputats (22-26 a l’últim estudi) amb una intenció de vot del 33,4% (32,9 a l’últim baròmetre).

El PSOE continua estancat i a la baixa, amb entre 9 i 14 diputats (13-15 a l’últim) i el 18,1% dels vots (20,1%). Sumar es podria quedar fora del Parlament gallec amb entre 0 i 2 diputats (0 i 1 a l’última enquesta) i el 2,8% dels vots. Vox també amb entre 0 i 1 diputat (zero a l’última) i el 2,4% dels vots, i Democracia Ourensana igual, amb entre 0 i 1 i el 0,5% dels vots. Podem no entraria en cap cas al Parlament gallec. La suma del BNG i el PSOE permetria un canvi de govern si es donessin les parts altes de les forquilles, amb un màxim de 45 diputats, però no a les parts baixes de l’enquesta, amb un mínim sumat de 33 diputats, insuficients per arribar als 38 de la majoria absoluta.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari