Illa demana “proporcionalitat” al Govern català en les mesures per la sequera i “no enfrontar sectors com l’agrari i l’hoteler”

El líder del PSC proposa al Govern "que es deixi ajudar més" i convoqui els grups del Parlament

El líder del PSC, Salvador Illa, durant l'acte de cloenda de la jornada 'Construïm una nova majoria de progrés. Ara toca el dret a l'aigua' celebrat aquest dissabte a la Llotja de Lleida (Alba
El líder del PSC, Salvador Illa, durant l'acte de cloenda de la jornada 'Construïm una nova majoria de progrés. Ara toca el dret a l'aigua' celebrat aquest dissabte a la Llotja de Lleida (Alba.

El líder del PSC, Salvador Illa, ha demanat “proporcionalitat” i “coherència” a Pere Aragonès en el moment d’aplicar mesures per pal·liar els efectes de la sequera. En aquest sentit, ha proposat al Govern “que es deixi ajudar més” i convoqui els grups del Parlament per debatre aportacions “en positiu”.

Així mateix, el cap de l’oposició ha assegurat que no entrarà en un joc d’enfrontaments entre sectors “com l’hoteler amb l’agrari” ni “l’industrial amb el de serveis”, sinó que és partidari de dinàmiques de col·laboració com el pla per portar aigua de Sagunt. Illa ho ha dit durant l’acte de cloenda de la jornada precongressual ‘Construïm una nova majoria de progrés. Ara toca el dret a l’aigua’ celebrat aquest dissabte a la Llotja de Lleida.

Illa ha instat al Govern a col·laborar amb ajuntaments i els diferents sectors industrials per fer front al context de sequera i evitar “la destrucció del teixit empresarial i el tancament de negocis”. Així mateix, considera “un error” les multes als ajuntaments, en especial als “petits”, i proposa dotar-los de mecanismes d’ajuda com recursos tècnics i jurídics.

Pel que fa a les accions a mitjà i llarg termini, Illa ha posat sobre la taula l’aposta per la generació d’aigua amb tecnologia avançada i les dessalinitzadores d’aigua. En la mateixa línia, ha reconegut que cal una inversió “important” al llarg del temps per millorar les xarxes d’abastament d’aigua i reg agrícola, així com per fer front a situacions d’escassetat d’aigua.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari