Els pagesos convoquen marxes lentes entre Berga i Guardiola de Berguedà i entre Anglesola i Tornabous

El sector continua posant de manifest el seu malestar i planifica accions a Mercabarna i el Port de Tarragona

Els tractors aturats a la Gran Via comencen la marxa cap a la Gran Via (Albert Hernàndez, ACN)
Els tractors aturats a la Gran Via comencen la marxa cap a la Gran Via (Albert Hernàndez, ACN).

Els pagesos de la Catalunya Central han convocat una nova tractorada entre Berga i Guardiola de Berguedà aquest diumenge a partir de les 17:00. El circuit serà circular, es pujarà fins a Guardiola en marxa lenta per la C-16, es girarà a la rotonda de la Pobla de Lillet i es tornarà baixar. També han convocat una marxa lenta per la C-53 entre Anglesola i Tornabous a les 17:00 hores.

Els organitzadors han optat per fer una marxa lenta perquè “és la mobilització que més encaixa i que menys problemes d’organització comporta en un termini curt de temps”. Amb aquesta mobilització, els pagesos tancaran una setmana que ha estat històrica pel volum i la participació a les mobilitzacions que van començar dimarts i van continuar dimecres amb una tractorada cap a Barcelona.

Les mobilitzacions continuaran aquesta setmana amb protestes a Mercabarna, al Port de Tarragona i també a l’N-2 a l’alçada de Figueres el dimarts 13 de febrer i amb una macroconcentració a Madrid el 21 de febrer.

El sector agrari reclama suport pels costos desmesurats i els efectes de la sequera i exigeixen que s’aturin els abusos de la cadena alimentària i es garanteixin preus justos i no per sota de cost. Aquesta demanda també va lligada amb la petició d’acabar amb la competència deslleial de productes importats de fora de la Unió Europea.

Un altre dels pilars de la protesta és la demanda per alleugerir la burocràcia a la que han de fer front els agricultors i els ramaders. També veuen necessari adaptar els ajuts europeus de la Política Agrària Comuna (PAC) a la realitat mediterrània i flexibilitzar les restriccions mediambientals. Una altra de les peticions passa per bonificar el gasoil agrícola i que les assegurançes agràries amplïin supòsits per sostenir les rendes de la pagesia.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari