El Govern d’Aragonès espera rebre una proposta dels pagesos per flexibilitzar les restriccions per la sequera

Mascort diu que no es pot demanar "paciència" al sector primari i defensa que estan treballant en les reivindicacions

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, en un acte a Girona (Marina López, ACN)
El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, en un acte a Girona (Marina López, ACN).

El Govern de Pere Aragonès espera rebre una proposta dels pagesos per avaluar com flexibilitzar les restriccions per la sequera. El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat que és un dels compromisos de la darrera Taula Agrària aquest divendres: “Faran una proposta i analitzarem com ens la podem fer nostra”. El conseller ha exposat que, tenint en compte que “tots els sectors han de fer un esforç”, l’objectiu és arribar a un acord perquè les restriccions no siguin “tan dures” com les recollides al Pla Especial de la Sequera. “Hem de veure com ho modulem”, ha dit. El conseller diu que no es pot demanar “paciència” als pagesos, que preveuen més mobilitzacions dimarts, i defensa que treballen per atendre les seves reivindicacions.

“Veiem com els pagesos són al carrer fent les seves reivindicacions i no només les entenem, sinó que fa temps que hi treballem”, ha afirmat Mascort que ha assenyalat que aquest divendres s’ha reunit la Taula Agrària (amb els representants majoritaris de la pagesia i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya) i n’han sorgit compromisos relacionats amb les demandes del sector primari.

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que un dels acords sigui modificar el Pla Especial de la Sequera per “flexibilitzar” les restriccions previstes en l’agricultura i la ramaderia. “Faran una proposta que analitzarem i mirarem com podem fer nostra”, ha exposat Mascort.

El conseller s’ha mostrat confiat que hi ha marge per adaptar les restriccions necessàries per afrontar la sequera actual a les necessitats del sector i garantir la supervivència de les explotacions. “Entenent que tots els sectors han de fer un esforç, i ells també, però mirar que no sigui tan dur com el que diu el pla, que és un 80% en agricultura i un 50% a la ramaderia”, ha argumentat Mascort.

El conseller d’Acció Climàtica ha precisat que el Pla ja conjuga les restriccions per a la ramaderia amb la llei de benestar animal i que, per tant, “no es pot aplicar la reducció del 50%” si això significa posar en risc la supervivència del bestiar: “Els animals han de seguir bevent aigua”. En l’agricultura, el Govern buscarà la manera de “modular” el percentatge de reducció d’ús d’aigua perquè no posi en risc les explotacions.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari