Com justifica Vicent Partal que destacats directius de mitjans i periodistes informessin de Tsunami Democràtic al dictat d’Oriol Soler?

Dient que era només “un grup de coneguts, compromesos amb el país i, si de cas, amb una ideologia comuna”. El director de Vilaweb va justificar així que un grup de directius  i periodistes de destacats mitjans de comunicació catalans formessin part d’un xat de Telegram en el qual Oriol Soler, un dels cervells en la foscor de Tsunami Democràtic, els instruís de com havien d’informar sobre les activitats d’aquesta plataforma, creada per incentivar les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem pel cas del procés. La informació sobre aquest xat la va publicar el digital El Español, a partir d’un informe inclòs per la Guàrdia Civil en el sumari del cas Tsunami.

Soler va crear aquest xat, batejat com Indis Grup 1-O, del qual en formaven part David Bassa, cap d’informatius de TV3, Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, Marc Colomer, director de l’Agència Catalana de Notícies, Jordi Margarit, director adjunt de RAC1, Toni Soler, propietari de Minoria Absoluta, la productora que fa els programes de TV3 Polònia i Està passant, Ferran Espada, director de l’edició de Público a Catalunya, Tayssir Azouz, periodista del diari ARA, Ferran Casas, subdirector del Grup Nació Digital i president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Enric Rimbau, actual director de comunicació de la Xarxa Audiovisual Local, Carles A.Foguet, actual director de Comunicació de la Generalitat, Oriol Duran, secretari de Comunicació i Mitjans de la Generalitat, o Laura Pinyol i Miquel Miralles, membres actuals del Consell Audiovisual de Catalunya.

El grup el formaven 26 persones, entre les quals hi havia també diversos càrrecs d’ERC com Marta Vilalta, portaveu del partit, o Sergi Sabrià, actual viceconseller d’Estratègia i Comunicació de la Generalitat, i uns quants columnistes i redactors de mitjans com Vilaweb, El Punt Avui, ARA o Nació Digital. Soler donava informació i instruccions de com s’havia de tractar l’activitat de Tsunami Democràtic als mitjans de comunicació que dirigien o on treballaven els periodistes amb accés al xat.

En la seva defensa de l’existència d’aquest xat que demostra la connivència entre polítics i periodistes, Partal escriu que “El Español, El País, El Confidencial, El Mundo o El Periódico actuen en el marc de l’operació Catalunya fent el paper d’assenyaladors polítics, còmplices de jutges i policies. Fa anys que sabem que determinada premsa espanyola és més espanyola que premsa i que no té gens de vergonya a vulnerar tots els codis deontològics i les tradicions del millor periodisme, per tal de col·laborar entusiàsticament amb la repressió contra els catalans”.

Posats a vulnerar codis deontològics, Indis Grup 1-O, s’enduu el primer premi i confirma el grau de deteriorament que ha patit l’exercici del periodisme a Catalunya els darrers anys per culpa de la “ideologia comuna” de la qual parla Partal.

 

(Visited 1.507 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari