Presó per a un presumpte gihadista detingut a Barcelona que compartia contingut sobre Daesh a les xarxes socials

La policia destaca la repercussió que tenia entre els "milers de seguidors" dels seus comptes

Presumpte gihadista detingut per la Policia Nacional
Presumpte gihadista detingut per la Policia Nacional.

L’Audiència Nacional ha decretat aquest divendres presó provisional per a un presumpte gihadista detingut dimarts a Barcelona que compartia contingut sobre Daesh a les xarxes socials. La Policia Nacional atribueix a l’home delictes d’autoadoctrinament i d’enaltiment terrorista. La investigació va començar a finals de desembre del 2022, quan els agents van detectar un individu que feia proclames a favor de diferents organitzacions terroristes a través de les xarxes socials. Els policies van comprovar que a banda de consumir material gihadista, difonia el missatge radical de manera massiva als seguidors dels seus comptes. Segons el cos de seguretat, l’objectiu era fer arribar l’ideari al major nombre de persones possible.

Segons indica la policia, el detingut mostrava un “odi manifest cap a Occident” i cap a qualsevol país que donés suport a Israel. Alhora expressava a les publicacions “un grau alt d’odi contra les Forces i Cossos de Seguretat”.

Els agents responsables de l’operatiu indiquen que l’individu estava tenint repercussió entre els “milers de seguidors” que tenia, tant en la crida a la gihad com al martiri, fet que els va dur a detenir-lo dimarts passat a la tarda. L’Audiència Nacional ha decidit avui l’ingrés a presó.

A banda de la detenció, els agents van escorcollar el seu domicili i hi van comissar material informàtic i telefònic, així com documentació relacionada amb la investigació.

L’operació ha estat duta a terme per agents de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional i ha comptat amb la col·laboració de les Brigades Provincials d’Informació de Barcelona i Pamplona i de la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra. A més s’ha fet sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció número sis i de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari