La Fiscalia no veu indicis de delicte de Rajoy i Fernández Díaz en el cas de la BPA

El Ministeri Públic rebutja col·laborar amb la justícia andorrana en la investigació de l'operació Catalunya

L'expresident del govern central Mariano Rajoy

La Fiscalia ha rebutjat que s’investigui l’expresident del Govern d’Espanya Mariano Rajoy en la causa en què una jutgessa d’Andorra investiga si des de l’executiu central i la Policia Nacional es van fer maniobres irregulars per obtenir informació bancària de la família Pujol Ferrusola.

Aquest posicionament consta en l’informe que la Fiscalia de Madrid ha presentat al Jutjat d’Instrucció número 32 de la ciutat, avançat pel diari ABC i confirmat per l’ACN, que va donar curs a la comissió rogatòria que el Principat va enviar a Madrid per avançar en la investigació sobre el paper de Rajoy i dels exministres del seu govern Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz en el cas de la BPA.

L’escrit, signat per la fiscal delegada de Cooperació Internacional de la Fiscalia de Madrid, defensa rebutjar la reclamació andorrana totalment adduint que no hi ha cap indici en contra dels comandaments policials i polítics assenyalats.

L’escrit del Ministeri Públic aprecia, a més, una “clara finalitat política” a la querella que va donar origen a aquesta causa, que va ser presentada fa més de sis anys per l’Institut de Drets Humans d’Andorra (IDHA), el col·lectiu de juristes Drets i l’ex-màxim accionista de la BPA, Higini Cierco.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari