Hotels i restaurants de la Costa Brava demanen més claredat amb l’emergència per sequera

El sector defensa que fa els deures i reclama a la Generalitat celeritat amb les ajudes

La coberta per estalviar aigua a la piscina de l'hotel Barcarola de Sant Feliu de Guíxols (ACN)

Hotels i restaurants de la Costa Brava Centre demanen més claredat al Govern de la Generalitat amb l’emergència per sequera. El sector es pregunta, per exemple, com es controlaran els límits de consum amb els turistes: “Ho haurà de fer l’establiment o bé la Generalitat? Caldrà dur un registre?”, planteja la gerent del Grup Costa Brava Centre, Judit Lloberol. El sector reclama que se li aclareixin els dubtes, i que es faci amb prou temps abans no reobrin els allotjaments. “Ens recorda una mica la covid, quan rebíem les normatives d’un dia per l’altre”, lamenta Lloberol.

Hotels, restaurants i càmpings defensen que fan els deures, volen celeritat amb els ajuts anunciats i, sobretot, els preocupa la imatge que es pugui donar de la destinació portes enfora. Sota el nom de Costa Brava Centre s’hi apleguen fins a 350 establiments (entre hotels, restaurants, càmpings i altres allotjaments). La seva gerent recorda que ja fa temps que tots van a l’una per reduir el consum d’aigua i sensibilitzar els turistes, en especial a partir de l’estiu de l’any passat.

“La sequera no es pot negociar; no estem parlant d’un conveni ni d’un impost, sinó d’un problema real”, subratlla Lloberol. “Per tant, adoptarem aquelles mesures que se’ns facin arribar”, concreta la gerent, en referència a les diferents restriccions que ha anat dictant la Generalitat davant la manca persistent de pluges, i les que arribaran ara amb l’entrada en emergència.

Ara bé, els hotels i restaurants tampoc amaguen els dubtes i la preocupació per veure com es controlarà el consum d’aigua, sobretot quan s’estigui en plena ocupació. “Potser amb els allotjaments serà més fàcil, perquè porten un registre de viatgers, però amb la restauració això no passa”, diu Lloberol. A més, el sector turístic també es pregunta qui ha de garantir que es compleixin els límits per persona i dia: “Quan hi hagi l’arribada de turistes, qui ho controlarà? Serà l’establiment mateix o l’administració? Aquí estem a l’expectativa, perquè els dies passen molt ràpid, d’aquí a poc ja serem a Setmana Santa, i és quan s’haurà de començar a aplicar”, diu la gerent del Grup Costa Brava Centre.

A part de demanar més claredat al govern català, els hotels i restaurants també reclamen que les respostes i directrius arribin amb prou antelació abans no comencin a pujar les reserves. “Que no se’ns digui d’un dia per l’altre, perquè amb la sequera tenim una mica la mateixa sensació que amb la covid; és a dir, que ens aixecàvem al matí, llegíem les mesures al DOGC i havíem de córrer a explicar als socis què havien de fer”, precisa Lloberol. La gerent del grup també demana a la Generalitat celeritat amb les ajudes que s’han anunciat per al sector, tant pel que fa als diners com a “la paperassa” per sol·licitar-les.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari