Illa avisa que qui pensi que hi haurà “canvi de cromos” entre els pressupostos de Catalunya i l’Estat “s’equivoca”

El líder socialista afirma que Sánchez "ha posat fi" a "l'ús partidista" de la policia per a "finalitats alienes"

Salvador Illa

No hi haurà “canvi de cromos” entre els pressupostos de la Generalitat i l’Estat. Almenys així ho ha assegurat el primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una entrevista a La1, aquest dilluns. El cap de l’oposició al Parlament de Catalunya ha subratllat que qui ho pensi “s’equivoca”, i ha insistit que els socialistes tenen “el mateix pes” que ERC a la cambra, i que això s’ha de constatar en la negociació. Illa també ha afirmat sobre l’operació Catalunya, que el president del govern central, el socialista Pedro Sánchez, “ha posat fi” a l'”ús partidista” de la policia per a “finalitats alienes”.

D’altra banda, sobre la sequera, el líder del PSC ha demanat celeritat, diligència i més col·laboració al Govern. En aquest sentit, ha reclamat “claredat” de cara a l’entrada en la fase d’emergència. Illa ha subratllat que el PSC vol que hi hagi nous pressupostos a Catalunya, i que per això “estén la mà” al govern català. Ara bé, el cap de l’oposició ha reiterat que ERC i socialistes tenen “el mateix pes”, i que cal treballar els comptes del 2024 des d’aquest equilibri. El primer secretari del PSC també ha apuntat que cal complir el pacte pressupostari del 2023, en referència als pressupostos actuals.

“Claredat” amb la sequera
Pel que fa a la sequera, Illa ha reclamat “celeritat i diligència” al govern de la Generalitat, del republicà Pere Aragonès, així com “més col·laboració”. El cap de l’oposició ha remarcat que l’executiu ha de prendre les decisions “que correspongui”, i “sense por a quedar-se curts”. En aquesta línia, ha lamentat que hi hagi hagut “una mica de confusió” sobre el pas a l’estat d’emergència, i ha reclamat “claredat en la comunicació pública”.

Sánchez “posa llum”
Sobre l’operació Catalunya, Illa ha destacat que Sánchez ha “posat llum i ha aportat transparència” a l’ús “partidista” que van fer els governs anteriors (del PP) de la policia per a finalitats “alienes”. Segons Illa, han estat els socialistes els qui han “posat fi” a aquestes “pràctiques” que no representen el que han de ser les institucions de l’Estat, tal com ha insistit.Illa també ha demanat que no es “barregi ni confonguin temes”, i que una cosa és aquest “ús indegut” de la policia, i una altra són les actuacions d’alguns òrgans de l’Estat -“emparades” en la legalitat vigent-, en referència a l’espionatge del CNI a líders independentistes.

Manifestació contra l’amnistia
Finalment, Illa ha expressat “respecte” cap a les persones que es van manifestar a Madrid aquest diumenge contra l’amnistia, convocades pel PP. Així mateix, el cap de files del PSC ha asseverat que “la política es fa des de les institucions”. I que hi ha unes cambres formades en funció del resultat de les eleccions, amb unes majories democràtiques sorgides de les urnes.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari