Educació pacta amb CCOO i UGT recuperar els sexennis, reduir la jornada dels majors de 55 anys i l’equiparació laboral a l’FP

USTEC-STEs, Professors de Secundària i CGT alerten que el text no reverteix "totes les retallades"

La consellera Anna Simó, presentant l'acord amb representants de CCOO i UGT - Foto: ACN, Laura Fíguls

El Departament d’Educació de la Generalitat i els sindicats CCOO i UGT han signat un acord que permetrà als docents cobrar el primer estadi (plus d’antiguitat) als sis anys i no als nou, i reduir dues hores lectives als majors de 55 anys de forma gradual.

L’acord, que ha tirat endavant amb la firma de CCOO i UGT perquè no calia una majoria, també inclou l’equiparació salarial dels professors de formació professional (FP) amb els professors de secundària i beneficiarà més de 43.000 docents, però està condicionat a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat d’enguany, difon l’ACN. N’ha quedat fora el reconeixement del deute generat per cobrar els sexennis als nou anys, però els sindicats han recalcat que no hi renuncien.

Educació i les organitzacions signants s’han mostrat molt satisfets, però USTEC-STEs, Professors de Secundària i la CGT, amb representació a la mesa sectorial d’Educació, han manifestat que no han signat l’acord amb la conselleria per millorar les condicions laborals dels docents perquè el jutgen “insuficient”.

En un comunicat conjunt, que també té el suport de la Intersindical i la USOC, els sindicats no signants han avisat que el text pactat no reverteix “totes les retallades” i, entre altres aspectes, han alertat que deixa fora el retorn de les quantitats no percebudes arran de cobrar el primer estadi (plus d’antiguitat) als nou anys i no als sis. També han advertit del fet que l’acord depèn de l’aprovació dels pressupostos al Parlament, afegeix la mateixa informació.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari