La Generalitat avisa que el turisme haurà d’encarar la situació “d’emergència” per la sequera

Castellanos explica que en pocs dies es presentarà una línia d'ajuts a l'eficiència en maquinària i equipaments

El secretari general d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, a Fitur (ACN)

El secretari general d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha admès aquest dimecres que el sector turístic, com la resta d’activitats econòmiques, haurà d’encarar la situació “d’emergència” per falta d’aigua. “En aquesta situació de sequera, que viurà els mesos vinents diferents estadis, creiem que des del Govern hem d’estar al costat del sector empresarial per fer totes les reformes necessàries per fer un ús molt més eficient dels recursos hídrics“, ha explicat durant la inauguració de l’estand de Catalunya al saló Fitur de Turisme a Madrid.

Tal com ha detallat Castellanos, en els pròxims dies el Departament d’Empresa presentarà una nova línia d’ajuts a l’eficiència en l’ús de l’aigua en maquinària i equipaments del sector turístic. Segons l’executiu català, les darreres dades de visitants mostren que l’esforç per canviar el “model” turístic català està progressant cap a una “transformació qualitativa”.

A ulls del Govern de la Generalitat, l’oferta està cada vegada menys estacionalitzada, fet que evita els pics i pot ajudar a millorar la qualitat de l’oferta. Des de la Generalitat ressalten també que la “desestacionalització” s’està produint en paral·lel a una “desconcentració” de la demanda turística. “Ens agrada la comparativa del pes del turisme interior, que ha passat del 13,5% el 2019 al 15% el 2023”, ha destacat Castellanos.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari