Els diners de Barça Studios tampoc ajudarien a reforçar l’equip de Xavi

La junta de Laporta insisteix a filtrar que hi ha alternatives a Libero, encara que si arribessin els 40 milions, la prioritat és inscriure els contractes de Xavi, Balde, Gavi i Íñigo Martínez, encara pendents a LaLiga

Joan Laporta i Xavi Hernández
Joan Laporta i Xavi Hernández

El rastreig periodístic accionat després de conèixer-se que el FC Barcelona no havia ingressat els 40 milions del fons d’inversió Libero ha permès descobrir que la plantilla de Xavi Hernández està agafada amb agulles i amenaçada de perdre efectius en qualsevol moment per culpa d’aquest estat financer incert derivat de la falsa i mentidera venda de Barça Studios. L’enèsim impagament també ha servit per desmentir la nota oficial emesa a primers d’agost, en què la directiva anunciava la revenda d’un percentatge de Barça Studios, posant així fi a la crisi de les inscripcions que el club arrossega des del retorn de Joan Laporta a la presidència. Amb l’arribada dels diners de Libero s’havia de desbloquejar la desactivació tècnica de LaLiga en matèria d’inscripcions i permetre l’entrada de més reforços abans del 31 d’agost.

Almenys aquesta era la idea. Després va passar que, com que Libero necessitava uns dies per realitzar els seus tràmits interns i fer passar per caixa als seus inversors, LaLiga va exigir un aval provisional de la mateixa junta, de poc més 18 milions, per ajustar, també de manera temporal, un acord de mínims perquè Xavi pogués disposar dels jugadors fitxats i en nòmina, encara que no tots ells capaços d’acreditar la condició d’inscrits i, per tant, útils per a l’entrenador amb caràcter general.

Així, nouvinguts com Gundogan, Íñigo Martínez, Oriol Romeu, Joao Felix i Joao Cancelo van ser presentats i vestits de blaugrana. LaLiga es va creure, com el barcelonisme i la premsa, majoritàriament ingènua i entregada, que amb l’aterratge dels alemanys s’havien acabat les preocupacions, els retards i els dubtes. S’estengué la sensació que el compromís d’ingressar els 40 milions dins del darrer semestre de l’any 2023 es compliria sense problemes ni incidències.

Tot i això, per desgràcia per al Barça i per a vergonya afegida de Laporta, Libero també va fugir cames ajudeu-me tancant la porta als reforços d’hivern que Xavi tant sembla necessitar, inclosa l’arribada de Vítor Roque, que si finalment ha pogut aterrar ha estat gràcies a l’infortuni de la lesió de llarga durada de Gavi, ja que en donar-se de baixa per a la resta de la temporada al club se li ha permès aprofitar un 80% de la fitxa per poder registrar l’alta d’un jugador substitut, això sí només fins al 30 de juny.

Una decisió no exempta de polèmica perquè el perfil de Vítor Roque no és precisament el d’un migcampista total com Gavi. La mentida prèvia a aquesta decisió molt associada a l’activació de les comissions generades per l’operació del davanter brasiler, va ser justificar el seu aterratge anticipat perquè amb els diners de qualsevol dels diversos fons d’inversió amb què Laporta assegura estar avançant un acord -el mateix conte de fa un any i mig- es podia donar cabuda a l’interior que tanta falta fa a l’equip de Xavi abans del 31 de gener.

Tot i que els mitjans no han deixat d’especular amb noms per a aquesta vacant a l’onze titular, s’acaba de saber que si finalment es pogués confirmar l’entrada dels diners de Barça Studios, en cap cas s’utilitzaria per fitxar un jugador nou. Resulta que l’aval de la junta, aportat majoritàriament per Joan Laporta i pel tresorer Ferran Olivé, segons algunes informacions, només va servir per aplicar pegats. En realitat, segons fonts del club i de LaLiga, el Barça de Laporta no ha pogut inscriure alguns contractes com el de la renovació del mateix entrenador, Xavi Hernández, fins al juny del 2025. Tampoc els de l’ampliació de contracte de condicions signat amb Balde o Gavi i d’Iñigo Martínez a qui només es va poder inscriure per una temporada, l’actual, a conseqüència de l’estret marge salarial disponible.

Quan falta una setmana amb prou feines per al tancament del mercat d’hivern, Laporta ja ha decidit que encara que es produís el ‘miracle’ financer de Barça Studios queda completament descartat utilitzar-lo ara davant el risc que aquests ‘serrells’ pendents poguessin acabar sent un problema insuperable dins del vestidor.

Igualment, la precarietat continuarà tenallant l’actualitat del Barça en matèria de fitxatges, de la mateixa manera que aquesta contínua referència als contactes avançats amb altres fons d’inversió que, segons Eduard Romeu, el vicepresident econòmic, “estan fent cua” per entrar a l’operació, comencen a sonar a excuses i a conte de la lletera.

El fracàs de la venda de Barça Studios no només ha afectat els comptes aquesta temporada, també amenaça d’infectar l’economia de Laporta si no arriben els diners abans del 30 de juny i l’auditor es veu obligat d’aprovisionar l’impagament com una pèrdua, amb l’agreujant que el 15 de juny vinent s’hauria de fer efectiu el cobrament del segon termini de la venda, de 60 milions més.

La mala premsa financera al voltant d’aquesta operació maleïda també està afectant la mateixa expectativa de trobar inversors interessats en una àrea de negoci que, per ara, no acaba d’arrencar per no dir que tampoc no existeixen expectatives atractives, ni presents ni futures, que es pugui convertir en un objecte de desig per als diners ociosos.

Mentrestant, la missió de Deco, el director tècnic de futbol, és trobar un futbolista que li serveixi realment sempre que pugui arribar cedit fins a final de curs. Un altre pegat.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari