La inseguretat continua com el principal problema percebut pels barcelonins i puja un punt

Més de la meitat de la població creu que la ciutat ha empitjorat respecte a l'últim any

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, amb la tinenta d'alcaldia Laia Bonet

La inseguretat segueix sent el principal problema que perceben barcelonins, segons l’últim baròmetre municipal, publicat aquest dimecres. Un 27,7% dels enquestats creuen que és el tema més greu i manté el primer lloc, que ocupa des del 2018. El percentatge creix 1,1 punts respecte al juny, i tres punts respecte a fa un any. L’accés a l’habitatge (11,7%) és segon, seguit de la neteja (9,7%), que baixa lleugerament, i el turisme (6,3%).

D’altra banda, un 52% de la població creu que la ciutat ha empitjorat respecte a l’últim any, mentre que un 26% diu que ha millorat. La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha assegurat que el fet que Barcelona sigui una ciutat “molt densa” amb un ús “molt intensiu” genera problemes de convivència.

Jaume Collboni ha trencat la dinàmica d’Ada Colau dels darrers anys i ha aprovat com a alcalde amb un 5,1 de nota mitjana. El darrer cop que Colau va aprovar va ser el juny del 2019. D’acord amb el baròmetre, Collboni millora la seva valoració en mig punt respecte al mes de juny.

També destaca que el PSC encapçala la intenció de vot per primer cop des del 2009. Segons l’enquesta, el 13,5% votaria els socialistes, l’11,5% a BComú, el 8,2% a ERC i el 7,5% a Trias per Barcelona.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari