Urtasun es marca com a fita de la legislatura acabar la Biblioteca de l’Estat a Barcelona

El nou ministre aposta per estendre la cultura “a tots els racons” i per una política “de protecció de la creació”

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (Laura Pous y Nazaret Romero, ACN)
El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (Laura Pous y Nazaret Romero, ACN).

El nou ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha explicat que una de les fites que es marca per a aquesta legislatura espanyola és acabar una de les instal·lacions emblemàtiques que més temps porta encallada: la Biblioteca de l’Estat a Barcelona. “És un dels projectes que m’agradaria acabar, un projecte molt bonic que esperem finalitzar en aquest mandat”, ha dit en una entrevista a La Vanguardia.

Urtasun s’ha marcat com a “prioritat” de la seva acció de govern “que la cultura arribi a tots els racons del país”. “Evidentment les ciutats són els grans motors culturals, però tenim la responsabilitat que arribi a tot el territori”, ha explicat. En aquest sentit, ha obert la porta perquè el Ministeri participi de “més museus” d’arreu de l’estat espanyol i a “estudiar més fórmules” que ampliïn la presència i finançament del govern espanyol en equipaments i instal·lacions de fora de Madrid.

El ministre de Cultura assegura que una de les línies clares de la seva política passarà per “secundar molt la creació cultural”. “Hi ha un dèficit de suport. Això no sols són beques, també són espais per a la creació. Ens centrarem en això. Tenim clar que la cultura és una indústria important d’aquest país. Per tant, la cuidarem molt, per a protegir-la. En el món globalitzat i liberalitzat, vull ser un ministre proteccionista de la indústria cultural i de la creació espanyola”, ha sentenciat.

Per últim, s’ha compromès a desenvolupar la comissió de descolonització als museus i tractar a fons aquesta qüestió en el patrimoni cultural de l’estat. Segons Urtasun, s’ha “heretat una cultura colonial i molts països de l’entorn ja aborden aquesta qüestió”. “Vull veure com ho afrontem, però per descomptat la cultura colonial heretada caldrà abordar-la”, ha conclòs.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari