Coixet rep el Premi a l’Èxit Europeu: “Darrere d’una càmera no hi ha fronteres, banderes ni límits”

L'actriu Laia Costa reivindica el talent creatiu de la cineasta catalana durant la gala dels Premis Europeus de Cinema

La cineasta Isabel Coixet agraeix el premi a l'Èxit Europeu en el Cinema Mundial atorgat per l'Acadèmia Europea de Cinema (European Film Awards)
La cineasta Isabel Coixet agraeix el premi a l'Èxit Europeu en el Cinema Mundial atorgat per l'Acadèmia Europea de Cinema (European Film Awards).

La cineasta Isabel Coixet ha rebut aquesta nit el Premi a l’Èxit Europeu en el Cinema Mundial atorgat per l’Acadèmia Europea de Cinema. L’encarregada de presentar la directora ha estat l’actriu Laia Costa, que n’ha destacat “la intel·ligència, la bondat i la generositat”.

També ha reivindicat el seu “talent creatiu”, assegurant que no hi ha una versió seva “més feliç” que aquella que està en un rodatge. Coixet ha agraït el guardó, subratllant que “darrere d’una càmera no hi ha fronteres, passaport, banderes ni límits”, i l’ha dedicat a “tots aquells cineastes” a qui han dit que no eren prou. “Quan les coses venen d’un lloc molt real del cor, sempre hi haurà algú que connecti amb allò que fas”, ha recordat.

Costa ha pujat a l’escenari aproximadament a l’equador de la gala, quan una bona part dels premis ja s’havien entregat. Durant la presentació que ha fet de Coixet, n’ha recordat la vinculació que sempre ha tingut, des de ben petita, amb l’univers cinematogràfic, una realitat que, segons Costa, l’ha portat a ser “una de les cineastes més exitoses que treballen en l’actualitat”.

Per això, ha afirmat que era necessari reivindicar i “honorar” la seva tasca. “No volem que estigui en cap altre lloc que no sigui un rodatge”, ha insistit. Quan ha pujat a recollir el guardó, Coixet ha saludat efusivament l’actriu, amb qui fa poc ha filmat ‘Un amor’, on Costa fa de protagonista.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari