Sánchez crida a “resistir el virus de l’odi i la por que intenta propagar la dreta i l’extrema dreta”

Avisa que els partits conservadors tradicionals, “empesos” per la ultradreta, “poden ser letals per a la democràcia”

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, es reuneix a Berlín amb el canceller alemany, Olaf Scholz (La Moncloa)
El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, es reuneix a Berlín amb el canceller alemany, Olaf Scholz (La Moncloa).

Pedro Sánchez alerta des de Berlín del “virus de l’odi i la por que intenten propagar la dreta i l’extrema dreta”. En el marc del congrés del Partit Socialdemòcrata d’Alemanya (SPD) que ha tingut lloc aquest dissabte, el president del govern espanyol ha avisat que avui els partits conservadors tradicionals, “empesos” per la ultradreta, estan buscant un retorn al passat que “pot ser letal per a la democràcia”.

Per això ha fet una crida a la unitat davant del retrocés en les eleccions europees del 9 de juny. El secretari general del PSOE ha posat Espanya com a exemple, on “el poder de la gent i del vot ha dit que no a la regressió, a la por, al passat” i “ha dit que sí al progrés i al futur”. Abans de la intervenció, Sánchez s’ha reunit amb el canceller Olaf Scholz.

En el seu parlament davant del congrés de l’SPD, Pedro Sánchez ha instat els socialdemòcrates alemanys i europeus a fer front contra l’odi i la por, “encara que sigui sols per la deserció dels qui són incapaços de resistir a l’avenç de l’extrema dreta”. En aquest sentit, ha alertat que ara “els partits tradicionals conservadors” no intenten “simplement preservar alguna cosa”, sinó que busquen un retorn al passat “empresos per l’extrema dreta”. Això, ha dit, “pot ser letal per a la democràcia”.

“Ho hem vist als Estats Units, també al Brasil i ara a l’Argentina, i n’hem estat testimonis a Europa”, ha assegurat el president del Govern d’Espanya, que ha situat el continent “davant d’un dilema”: una Europa per la integració, la democràcia i la justícia social o una Europa “que torni als anys trenta, fracturada i dominada per la por”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari