Ribera acusa l’OPEP d’intentar boicotejar un acord contra l’ús de combustibles fòssils a la COP28: “És fastigós”

La vicepresidenta espanyola admet "una oposició forta" dels productors de petroli però crida a "donar la batalla"

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera (Javier Barbancho, ACN)
La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera (Javier Barbancho, ACN).

La vicepresidenta tercera del Govern d’EspanyA i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha titllat de “fastigós” que els països de la Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) intentin dificultar un acord a la COP28 per reduir l’ús de combustibles fòssils. “Hi haurà una oposició forta però val la pena donar la batalla”, ha dit en declaracions a la premsa des de Dubai (Emirats Àrabs Units), on participa a la cimera del clima.

Ribera ha assenyalat que no s’està parlant d’acabar amb els combustibles fòssils “demà” però que cal “crear les condicions” per reduir-ne l’ús i garantir que les emissions comencin a baixar com a molt tard el 2025. “Hem de lluitar per a això i estem veient la contrareacció d’aquells que no volen comprometre-s’hi”, ha afirmat.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari