Mas Guix no assistirà al Consell de Política Fiscal i Financera: “No és un òrgan de debat”

El secretari general d'Economia i la directora general de Pressupostos hi aniran en el seu lloc

La consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, intervenint a una sessió de control al Govern català (Mariona Puig, ACN)
La consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, intervenint a una sessió de control al Govern català (Mariona Puig, ACN).

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, no anirà al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que se celebrarà el dilluns 11 de desembre a Madrid. En el seu lloc hi assistiran el secretari general d’Economia, Josep Maria Vilarrúbia, i la directora general de Pressupostos, Esther Pallarols, han informat fonts del departament d’Economia.

“No és un òrgan de debat. És una reunió on es transmet informació, però no es debat ni es negocia res, atès que l’Estat gaudeix sempre de la majoria absoluta dels drets de vot del CPFF”, ha recordat Mas Guix. Esgrimeix com un altre motiu per no assistir a la reunió que la Generalitat i el Govern de Pedro Sánchez ja tenen oberta una negociació per a un “finançament singular” de Catalunya.

“Aquesta negociació s’iniciarà al primer trimestre del 2024”, ha precisat la titular d’Economia i Hisenda. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va convocar els consellers autonòmics a un Consell de Política Fiscal i Financera el proper dillus a la seu del Ministeri per fixar els objectius de dèficit i abordar la xifra global de les bestretes que les comunitats autònomes rebran l’any que ve, tot i que no de forma individualitzada.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari