El Tribunal Suprem declara ferma la nul·litat de l’acomiadament d’un guionista de TVE pel seu rètol sobre la princesa Leonor

La sentència va desestimar el recurs de RTVE contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que ordenava la reincorporació immediata de Bernat Barrachina

Rótulo sobre la Princesa Leonor en 'La hora de La 1' (RTVE)
Rótulo sobre la Princesa Leonor en 'La hora de La 1' (RTVE).

El Tribunal Suprem ha confirmat la invalidesa del acomiadament de Bernat Barrachina, guionista de TVE, per l’ús d’un titular controvertit sobre la princesa Leonor i el rei emèrit, Joan Carles I. La sentència, emesa el 7 de novembre, va desestimar el recurs de RTVE contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que ordenava la reincorporació immediata de Barrachina. La decisió del Suprem és definitiva i no admet més recursos.

Al juny del 2022, el TSJM va revocar una decisió anterior que donava suport a l’acomiadament, instigant a la reinstal·lació del guionista, el pagament de salaris endarrerits i una compensació de 10.000 euros per danys morals. Tot i que la sentència va reconèixer la inapropiada naturalesa del titular, va argumentar que no contenia expressions objectivament injurioses ni vexatòries cap a la princesa, la honestedat de la qual no es va veure compromesa.

Aquesta resolució posa fi a un procés legal en què es va qüestionar la conducta del guionista i la resposta de RTVE davant el titular controvertit, destacant la importància de la llibertat d’expressió i els límits ètics en el periodisme televisiu.

(Visited 151 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari