La protesta contra el desallotjament del Kubo i la Ruïna acaba amb desperfectes al barri de Gràcia

La manifestació estava convocada a la plaça Alfonso Comín de Barcelona però s'ha desplaçat

Els Bombers de Barcelona retiren un contenidor cremat al barri de Gràcia (Ariadna Comas, ACN)
Els Bombers de Barcelona retiren un contenidor cremat al barri de Gràcia (Ariadna Comas, ACN).

La protesta convocada aquest dissabte per membres del col·lectiu okupa contra el desallotjament del Kubo i la Ruïna ha acabat al voltant de les 21:00 hores amb desperfectes al barri de Gràcia. Inicialment, la manifestació estava convocada a la plaça d’Alfonso Comín, al barri de Vallcarca i els Penitents, on s’havia desplegat un fort dispositiu policial, però finalment no s’ha celebrat allà.

En canvi, un grup d’una vuitantena de manifestants s’ha trobat a la plaça del Nord, a Gràcia, i ha començat una marxa pel barri que ha obligat a tallar puntualment el trànsit, segons la Guàrdia Urbana. Segons Mossos d’Esquadra, han provocat desperfectes en dos establiments de telefonia, una entitat bancària, una agència immobiliària i dos contenidors.

Fonts policials han explicat que els establiments han patit danys als aparadors i que els contenidors d’escombraries han estat cremats i que ara s’investigarà qui ho ha provocat. La manifestació volia ser la “venjança” contra la desocupació que aquest dijous els Mossos van fer als edificis del barri de Sant Gervasi-Bonanova sota el lema “Res ha acabat, tot continua” i “El barri crema!”.

Durant l’operació, la policia va detenir set persones que van trobar a l’interior de les cases ocupades de. Les últimes quatre les van haver de baixar amb una grua. Tres estaven a la teulada de la Ruïna i una s’havia penjat de la façana del Kubo. Es tracta de sis homes i una dona, tots ells majors d’edat, que el jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona va deixar amb llibertat provisional després que s’acollissin al dret a no declarar. La causa està oberta pels delictes de desordres públics, maltractament d’obra i atemptat contra agents de l’autoritat.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari