El PSC critica al Govern d’Aragonès per “gestionar molt malament” la sequera

Els socialistes catalans han estat pressionant a ERC perquè convoqui una cimera sobre la sequera i involucri altres partits per discutir mesures al respecte

El primer secretari del PSC, Salvador Illa (Ariadna Comas, ACN)
El primer secretari del PSC, Salvador Illa (Ariadna Comas, ACN).

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha criticat la gestió de la sequera a Catalunya per part del Govern de Pere Aragonès, acusant-lo de gestionar la situació de manera deficient, perquè, assegura, estan més centrats en la seva agenda independentista que en abordar problemes urgents. Aquestes declaracions les va fer durant un acte a Bilbao per presentar al candidat socialista a Lehendakari, Eneko Andueza, avui, diumenge 3 de desembre, al migdia. Illa va instar a comprometre’s políticament amb els problemes significatius de la ciutadania i va advocar per mesures graduals que comptin amb el màxim consens entre les forces polítiques.

“A Catalunya estem vivint una sequera importantíssima, molt mal gestionada pel Govern de la Generalitat. Tant parlar aquests últims anys de no sé què i tenim el país sense aigua. Estar a allò que no cal estar porta a això”, va expressar el secretari general del PSC. Els socialistes catalans han estat pressionant a ERC perquè convoqui una cimera sobre la sequera i involucri altres partits per discutir mesures al respecte. En aquesta línia, el PSC va anunciar aquesta setmana la creació d’una taula amb experts que supervisarà “setmana a setmana” les accions de l’executiu.

En aquests moments, Catalunya es troba immersa en una sequera que la directora del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Sarai Sarroca, descriu com la més “persistent i intensa registrada fins ara”. A finals de novembre, el Govern català va declarar l’estat de preemergència a causa de la manca d’aigua i ha implementat restriccions en l’ús i el consum en més de 202 localitats, afectant a gairebé 6 milions de ciutadans.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari