Acció Feminista denuncia que el procés judicial contra Vanessa Mendoza “atempta contra la llibertat d’expressió”

L'entitat ha subratllat que "el Govern ha establert un precedent al país de persecució d'una defensora dels drets de les dones i, específicament, del dret fonamental a l'avortament"

L'activista i presidenta de l'associació andorrana Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, a la sala de premsa del Parlament (ACN)
L'activista i presidenta de l'associació andorrana Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, a la sala de premsa del Parlament (ACN).

Acció Feminista denuncia que amb el procés judicial contra la presidenta d’Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, el Govern d’Andorra “està vulnerant la llibertat d’expressió” de l’activista. En un comunicat emès de manera categòrica aquest diumenge, subratllen que l’executiu “estableix un precedent al país de persecució d’una defensora dels drets de les dones” que és “contrari a la democràcia i a l’exercici de les llibertats de totes les ciutadanes”. L’organització ha indicat que no comparteix els “processos penals contra activistes i persones que defensen els drets humans a Andorra”.

L’entitat assegura que amb el procés judicial que ha tingut lloc durant quatre anys i el judici que tindrà lloc el proper dilluns 4 de desembre, “el Govern està vulnerant la llibertat d’expressió de la presidenta d’una associació ciutadana”. A més, van més enllà, subratllant que “el Govern ha establert un precedent al país de persecució d’una defensora dels drets de les dones i, específicament, del dret fonamental a l’avortament, que és contrari a la democràcia i a l’exercici de les llibertats de totes les ciutadanes; un procés que ha generat por i inseguretat jurídica a totes les persones que lluitem pels drets de la dona, i concretament, per la legalització de l’avortament”.

Des del seu punt de vista, l’executiu ha actuat en sentit contrari a les demandes dels organismes internacionals i de la comissionada europea de drets humans, Dunja Mijatović, que demanen garantir un entorn propici per al treball de les defensores dels drets de les dones.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari