Quin ressò internacional celebra l’entorn de Puigdemont?

L'expresident Carles Puigdemont durant la roda de premsa al Press Club de Brussel·les (ACN)

La inclusió de Carles Puigdemont com a “disruptor” en la llista de 28 personalitats més influents a Europa publicada pel mitjà Politico ha estat destacada i celebrada pel director de l’oficina europarlamentària de Junts, Aleix Sarri, encara que els termes d’aquesta distinció hagin estat menys favorables del que ha donat a entendre a X (Twitter).

Sarri ha destacat que “el tracten amb tota normalitat com a exiliat”, encara que més enllà de reconèixer que l’eurodiputat i fundador de Junts ha estat “transcendental” per a la investidura de Pedro Sánchez i la moció de censura contra Mariano Rajoy, que va instal·lar Sánchez a la Moncloa per primera vegada, Politico fa una repassada dels últims anys que retrata de manera no gaire afavoridora Puigdemont.

No només no reflecteix cap altra contraprestació aconseguida a canvi de la investidura que “una amnistia general per a ell i tots els altres processats per la seva participació en el moviment separatista català durant l’última dècada”, sinó que descriu la votació de l’1-O com un “referèndum de secessió il·legal” i un “fallit intent de referèndum”; i el mateix Puigdemont, com “un home en fuga”, encara que també digui d’ell que viu “exiliat”.

La repassada de Politico afegeix que “donades aquestes circumstàncies, no sorprèn que Puigdemont condicionés el seu suport a Sánchez” a l’amnistia, un relat dels fets que tampoc encaixa amb el que pregona Junts.

“Queda per veure si podrà utilitzar aquest poder per impulsar un nou referèndum d’autodeterminació per a Catalunya, aquest cop amb l’aprovació de Madrid”, remata Politico.

La llista, Puigdemont a banda, inclou figures tan dispars com la futbolista Jenni Hermoso, els líders comunitaris Ursula von der Leyen, Roberta Metsola i Manfred Weber, caps d’Estat o de govern com Emmanuel Macron, Giorgia Meloni, Recep Tayyip Erdogan i Viktor Orban, i altres polítics, com Nigel Farage i Marine Le Pen, entre altres.

(Visited 235 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari