Ernest Maragall queda com un mentider

El fins ara líder del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament Barcelona, Ernest Maragall, va anunciar divendres per sorpresa que deixava el consistori i abandonava la primera línia de la política municipal. A ningú el va sorprendre que ho deixés, donada la seva llarga trajectòria, la seva edat i el fracàs en el resultat electoral de les últimes eleccions. Però es dona la circumstància que Maragall es va cansar de repetir, dia sí i dia també, i a cada entrevista, durant la campanya electoral que s’estaria quatre anys a l’Ajuntament passés el que passés en les eleccions. La seva decisió de plegar, doncs, suposa la constatació que va mentir descaradament als barcelonins i, com ja apuntaven els rumors, tenia la intenció d’abandonar poc després de l’inici del mandat.

Comença la guerra a ERC de Barcelona. Després de patir el congrés més dividit dels darrers anys, la marxa d’Ernest Maragall és el tret de sortida a la batalla per la seva successió. Primer, s’haurà de decidir qui es queda amb el lideratge del grup municipal, i després hauran de lluitar per si aquella mateixa persona o una altra de fora del consistori serà la cara visible i qui, previsiblement, serà el pròxim alcaldable d’ERC.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari