El Suprem anul·la per manca d’un “reconegut prestigi” el nomenament de l’exministra Valerio com a presidenta del Consell d’Estat

La sentència només avala la "profunda experiència en assumptes d'Estat" de l'extitular de Treball, Migracions i Seguretat Social

Magdalena Valerio

El Tribunal Suprem ha donat la raó aquest dijous a un recurs de la Fundación Hay Derecho contra el nomenament de l’exministra socialista Magdalena Valerio com a presidenta del Consell d’Estat, l’òrgan consultiu del govern espanyol.

Segons la sentència de la secció quarta del tribunal contenciós-administratiu, difosa per l’ACN, Valerio no compleix el requisit de ser una jurista “de reconegut prestigi”, condició necessària per accedir al càrrec.

“La notòria i excel·lent trajectòria de la senyora Magdalena Valerio Cordero -ministra, diputada, consellera, tinent d’alcalde, regidora, entre altres responsabilitats públiques- sens dubte acredita la seva profunda experiència en assumptes d’Estat, però no serveix per a tenir-la per jurista de reconegut prestigi”, argumenta la sentència.

Segons apunta el Suprem, el currículum de Valerio mostra una carrera funcionarial “meritòria”, però “no se’n pot deduir” la “pública estima en la comunitat jurídica” que implica el concepte de “prestigi reconegut”.

L’exministra, que va prendre possessió com a presidenta del Consell d’Estat fa tot just un any, va exercir com a titular de Treball, Migracions i Seguretat Social del primer executiu de Pedro Sánchez, format després de la moció de censura a Mariano Rajoy.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari