La reforma dels subsidis d’atur causa discrepàncies entre els ministeris de Treball i Economia

Yolanda Díaz expressa la seva "absoluta disconformitat" amb la proposta de Nadia Calviño

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, i la ministra d'Economia, Nadia Calviño (Congrés dels Diputats)

La reforma de la norma que regula els subsidis d’atur anunciada per part del govern central ha provocat un xoc entre els ministeris d’Economia i de Treball, és a dir, entre les vicepresidentes Nadia Calviño i Yolanda Díaz. En declaracions al Congrés, Díaz ha expressat aquest dimecres la seva “absoluta disconformitat” amb la proposta d’Economia, que planteja un subsidi gradual de 480 euros al mes -el 80% de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM)- en què els beneficiaris reben més diners a l’inici de la prestació i menys al final, i que busca introduir més control perquè els desocupats acceptin propostes de feina.

Díaz ha rebutjat de forma taxativa aquesta proposta a les portes de la cambra baixa i ha recordat que el seu ministeri porta “mesos” treballant en aquesta reforma que és “competència” seva, i no d’Economia. “Ja els garanteixo als treballadors del nostre país que aquesta vicepresidència no propiciarà cap retallada en matèria de desocupació”, ha assegurat la titular de Treball. Els subsidis a la desocupació són part de la prestació d’atur i actualment els cobren 800.000 persones que ja han esgotat l’atur i compleixen certs requisits, o que no han cotitzat el mínim de 12 mesos per poder rebre l’atur.

La ministra de Treball ha promès que la reforma que ella impulsarà “té a veure amb guanyar drets i amb l’ampliació de les subjectivitats en la prestació del subsidi per desocupació”: “Recordem que (aquest subsidi) el cobren les persones que esgoten la seva prestació contributiva i es queden sense res”, ha destacat Díaz, que ha explicat que l’objectiu és “ampliar-lo i eliminar aspectes burocràtics com el mes d’espera”. A més, defensa que sigui un subsidi “compatible amb l’activitat laboral”, perquè “moltes vegades, amb feina de curta duració no es podien compassar les dues realitats”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari