Què reclama l’expresident Quim Torra a ERC i Junts?

Quim Torra
Quim Torra

L’expresident català Quim Torra, apartat de la primera línia política i del dia a dia dels partits des que va ser inhabilitat, es manté actiu com a agitador polític-cultural independentista, com acostumava a fer abans de passar pel Palau de la Generalitat.

El darrer cap de setmana ha acompanyat la presentació del llibre Valmanya, el paradís perdut del Francesc Macià, del qual és coautor, d’un retret a ERC i Junts per no fer-se càrrec de la casa d’estiueig de qui va ser president de la Generalitat entre els anys 1931 i 1933.

“La casa del president és a punt de derrumbar-se (sic). ERC és als governs de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament, compartit amb Junts. ERC i Junts no fareu res per evitar-ho?”, ha preguntat als dos principals partits independentistes.

A més, Torra ha difós el tuit d’Albert Velasco, un altre dels coautors del llibre, que ha retret al govern de Pere Aragonès que publiqués una nota de premsa per comunicar que el govern català i la Diputació de Lleida “avancen en les converses amb l’Ajuntament d’Alcarràs per la Casa Vallmanya”

“Que el Govern de la Generalitat, avui, faci aquesta nota de premsa és oportunista i, fins i tot, lleig. Si vols parar un cop, has de fer que no es noti”, hi deia Velasco.

La Generalitat ha anunciat contactes amb l’Ajuntament d’Alcarràs “per tal d’assegurar la conservació de la Casa Vallmanya, residència familiar d’Eugènia Lamarca, dona del president Macià, i residència ocasional de la mateixa família Macià-Lamarca”, després d’haver descartat aquest mes d’agost la possibilitat de declarar la casa bé cultural d’interès nacional, adduint que no té valor arquitectònic i no prou valor històric, una conclusió que va indignar tant l’ajuntament de la localitat com la plataforma Salvem Cal Macià-Casa Vallmanya.

(Visited 247 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari