La manifestació feminista del 25-N omple Barcelona per reivindicar que “s’ha acabat”

Milers de persones participen en la protesta per a l'eliminació de la violència envers les dones

Pancartes i proclames a la manifestació del 25-N a Barcelona (Albert Hernàndez, ACN)

Milers de persones s’han manifestat aquest dissabte a la tarda pel centre de Barcelona per reivindicar els drets de les dones i contra les violències masclistes. Ho han fet coincidint, aquest 25 de novembre, amb el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La marxa ha començat al capdamunt del passeig de Gràcia, a la cruïlla amb l’avinguda Diagonal, i ha avançat fins a la Gran Via i cap a la plaça de la Universitat en un ambient festiu en què s’han sentit lemes com ‘Crido pels milers que han callat’ i ‘Si ens toquen a una ens toquen a totes’. A banda de ser un clam feminista, també s’hi han vist banderes de Palestina en solidaritat amb el poble de Gaza.

“Les violències masclistes són part del sistema”

La consellera d’Igualtat, Tània Verge, ha assegurat aquest 25-N que “les violències masclistes no són una xacra” sinó part “del sistema” patriarcal, de manera que cal “atacar les seves arrels cada dia”. En declaracions a la premsa abans de la manifestació a Barcelona, Verge ha recordat el nom de les 14 dones assassinades a Catalunya aquest any i ha assegurat que el carrer crida ‘S’ha acabat’ per defensar tant les dones que ja no tenen veu com les que senten “por, vergonya o culpa”. “No és culpa vostra, estem al vostre costat”, ha afirmat la consellera, que ha demanat la implicació de tota la societat, però especialment dels homes, per aconseguir “canvis estructurals”.

Verge ha destacat que el cas del petó forçat a Jenny Hermoso durant les celebracions del Mundial de Fútbol “no només va permetre il·lustrar claríssimament què és el consentiment i què és la manca de consentiment”, sinó que també “va posar de manifest què implica el s’ha acabat”.

En aquest sentit, ha dit que cal “exigir canvis estructurals” per les situacions socials que “fan possibles els assetjaments”. “Aquest ‘s’ha acabat’ ens el sentim propi per tombar les violències masclistes i el patriarcat”, ha remarcat.

Verge ha dit que des de les institucions es treballarà per “accelerar” tot el possible la transformació feminista, però cal “que s’activi tota la societat”.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari