Què opina la nova vicepresidenta argentina de Catalunya?

Els argentins van triar l’ultradretà Javier Milei com a nou president del país i ho van fer de manera clara. Les seves idees tronades van seduir una població desesperada, ofegada en la pobresa. Acompanyant-lo en l’aventura hi ha una vella coneguda de l’independentisme català, la política Victoria Villarruel, que serà la vicepresidenta d’Argentina.

A l’Argentina, Villarruel és coneguda per la seva campanya a favor de revisar l’estructura de memòria dels desapareguts durant l’última dictadura (1976-1983). És a dir, una negacionista dels morts de la dictadura serà la vicepresidenta del país i assumirà les àrees de Defensa i Seguretat. A banda d’això, a Catalunya se la coneix pels seus missatges catalanòfobs i antiindependentistes a X -Twitter.

Se n’ha fet ressò a X, entre d’altres, el cap de l’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay. “Se’ns gira feina amb el nou govern argentí. Us presento la nova vicepresidenta catalanòfoba que han votat els argentins: @VickyVillarruel, la número dos de Milei”, escriu i adjunta unes quantes piulades significatives de la política argentina.

El 27 d’octubre de 2017, Villarruel piulava: “el meu condol als catalans als quals la progressia, el messianisme i la violència d’uns pocs els han passat per sobre #CatalunyaÉsEspanya”. I afegia: “van votar una cosa il·legal, n’han de patir les conseqüències”. Tres dies després, insistia: “Amb Espanya sempre!! Espanya unida! Catalunya és Espanya”. El 2019, coincidint amb l’exhumació del dictador Franco, Villarruel feia notar el que per ella era “la vergonya d’estar removent restes quan a Catalunya tenen un incendi que creix dia a dia”. Més endavant, responent un usuari que demanava si era millor Madrid o Barcelona, la dirigent argentina es decantava per la capital espanyola perquè “no hi ha catalans”.

(Visited 268 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari