Recurs de la Fiscalia contra la decisió de l’Audiència Nacional d’enviar el cas del Tsunami al Suprem

El ministeri públic assenyala que no hi ha cap fonament ni s'han acreditat nous fets

  L'Audiència Nacional
  L'Audiència Nacional

  La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha interposat un recurs contra la decisió del magistrat Manuel García-Castellón d’enviar al Tribunal Suprem el cas del Tsunami Democràtic perquè investigui per terrorisme l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el membre de la Mesa del Parlament Ruben Wagensberg (ambdós aforats), la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i nou persones més.

  En el seu escrit, el ministeri públic considera que “la remissió de l’exposició raonada ve a ser una mena de reforma d’ofici de la resolució sense cap fonament, sense nous fets acreditats i sense que s’hagi practicat cap diligència que hagi recollit nous indicis de responsabilitat criminal respecte als aforats”. Això, afegeix, va en contra de l’article 267.1 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que impedeix als òrgans judicials modificar les resolucions que pronunciïn després de signar-les excepte per fer aclariments, “que no resulta ser el cas”.

  De fet, la mateixa Fiscalia posa de manifest en el recurs la “flagrant contradicció” del jutge instructor quan, en l’anterior resolució, després que el ministeri públic recorregués contra la decisió de l’Audiència d’investigar els encausats, García-Castellón va negar que fos procedent realitzar una exposició raonada perquè calia “concretar amb major precisió la participació en els fets” dels investigats.

  (Visited 19 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari