ERC, Junts, CUP i ECP volen que Marlaska i Robles compareguin al Parlament pels policies infiltrats

La iniciativa, que també vol portar responsables policials i del CNI, es votarà el 30 de novembre

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

Foto: Congrés dels Diputats

ERC, Junts, CUP i En Comú Podem volen fer comparèixer el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, a la comissió d’investigació del Parlament sobre policies infiltrats, difon l’ACN.

La proposta, que es votarà a la primera sessió de la comissió, prevista per al 30 de novembre, també pretén que donin explicacions els principals responsables policials i del CNI, experts, persones afectades i responsables de les diverses universitats en les quals els agents infiltrats van estar matriculats amb identitats falses.

En la llista dels compareixents, a més, hi ha les defenses de les persones afectades per les infiltracions i les organitzacions que van destapar els casos com la revista Directa i Alerta Solidària.

També es contempla que hi participin organitzacions en defensa dels drets fonamentals com Irídia i Amnistia Internacional, i organitzacions que han treballat aquesta qüestió en l’àmbit internacional en infiltracions policials a la Gran Bretanya, com StateWatch, Undercover Research Group i Centre for Women’s Justice, afegeix la mateixa informació.

Aquesta comissió es preveu que tingui una durada de 8 mesos. La presidència l’assumirà la diputada de la CUP Mar Ampurdanès, mentre que la diputada de Junts Jeannine Abella en serà la vicepresidència i la diputada d’ERC Lluïsa Llop, la secretària.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari