El PSC replica a Aragonès que és un “error” voler incorporar a la taula de governs només els partits independentistes

Romero diu que la influència del PSC és "molt evident" independentment del nombre de ministres

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, durant una roda de premsa a la seu del partit (ACN)

La portaveu del PSC-Units al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, ha replicat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que és un “error” voler incorporar només els partits independentistes a la taula de diàleg amb el govern espanyol. En una entrevista a TV3, Romero ha fet una pregunta retòrica: “I la resta de veus?”. D’aquesta manera la dirigent socialista ha respost a Aragonès, que en una entrevista a TV3 d’aquest dilluns, va convidar Junts i la CUP a participar de la taula de diàleg entre el govern central i l’autonòmic.

Romero ha defensat que el Govern de la Generalitat és de tothom i que representa tots els catalans. I, en aquest sentit, ha retret a Aragonès que constantment es presenti com a representant del poble de Catalunya, però, en canvi, no exerceixi com a tal. “És un error voler fer una taula de governs i voler incorporar només una part del poble de Catalunya”, ha insistit Romero tot recordant que el PSC va guanyar les últimes eleccions al Parlament. La portaveu dels socialistes catalans ha afirmat que els sap greu que Aragonès “confongui constantment el Govern amb els partits”.

Preguntada pel fet que en les negociacions per a la investidura de Sánchez s’hagin pactat tres taules de diàleg diferents, Alícia Romero ha respost que “si es necessiten tres taules, doncs tres taules”. I ha constatat que la divisió de l’independentisme fa que no puguin seure a la mateixa taula. La portaveu socialista a la cambra catalana no ha volgut entrar en si el nou ministre d’Indústria, Jordi Hereu, ha de formar part de la taula de diàleg. “Si se li demana ser a una taula, hi serà. Però és potestat del president. Nosaltres estem a disposició”, s’ha limitat a dir.

Sobre la voluntat del president Aragonès de pactar un finançament singular per a Catalunya, Romero ha dit que no hi estan massa d’acord. Segons la portaveu dels socialistes catalans, el president de la Generalitat hauria de liderar un nou sistema de finançament autonòmic però fer-ho amb les altres comunitats autònomes. També li ha recordat que només representa 33 diputats del Parlament i que haurà de buscar aliances.

D’altra banda, preguntada pel fet que el PSC tingui només un ministre en el nou govern de Pedro Sánchez, Romero ha defensat que és “molt evident” la influència que té el PSC independentment del nombre de ministres que hi hagi a l’executiu espanyol.

Romero veu com una “bona notícia” que l’exalcalde Jordi Hereu sigui el ministre d’Indústria i l’ha definit com una “persona molt estimada pel PSC i per la ciutat de Barcelona”. També ha valorat que s’encarregarà d’una cartera important per a Catalunya, que és una de les regions més industrials.

“El president Sánchez ha convingut que sigui ell l’únic català del PSC, i nosaltres res a dir. La importància del PSC és evident i hem guanyat clarament les eleccions a Catalunya. La relació d’Illa amb Sánchez és evident. La nostra influència hi és, tinguem un, dos o tres ministres”, ha resumit Romero. Així mateix, ha assenyalat que al marge dels ministres també hi ha altres organismes i el que s’anomena sottogoverno. En aquest sentit, s’ha mostrat convençuda que hi haurà representants del PSC.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari