Llançà crea un equip d’agents de Policia Local per combatre les ocupacions

El municipi blindarà les urbanitzacions amb càmeres de videovigilància

La Policia Local de Llançà (Alt Empordà) ha creat un equip amb sis agents per combatre les ocupacions il·legals i els furts. Els operatius inclouen controls a l’estació de tren amb identificacions i a les cases on els consta que hi ha ocupes. A hores d’ara, han aconseguit desallotjar un edifici problemàtic amb uns vuit ocupes i esperen que aviat es resolgui el de dos pisos més, en un dels quals els desallotjats conflictius es van reubicar.

El regidor de Seguretat, Josep Ortiz, diu que és la “principal preocupació” de l’equip de govern. “Estem fent un gran esforç i també per evitar l’efecte crida”. A més, també preveuen instal·lar en els pròxims mesos més d’una desena de càmeres de videovigilància per blindar les urbanitzacions del municipi.

Entre finals de juny i principis de juliol del 2020, en plena pandèmia, Llançà va patir una onada de robatoris i ocupacions de pisos que van generar un fort malestar entre la població. Tant és així que desenes de persones es van manifestar durant diversos dies per denunciar la sensació d’inseguretat. L’aleshores alcalde, Francesc Guisset, va vincular part de la delinqüència amb els ocupes i va reclamar més pressió policial per combatre-ho.

Càmeres de videovigilància
D’altra banda, el municipi disposa de càmeres de videovigilància als principals accessos, però està previst que al llarg de l’any que ve se n’instal·lin més d’una desena a les diferents urbanitzacions que hi ha disseminades i que, en algunes ocasions, han estat objecte d’ocupacions. Ortiz explica que s’hi destinarà una partida d’uns 40.000 euros. “Quedaran pràcticament totes cobertes i servirà per controlar robatoris, furts i ocupacions”, insisteix Ortiz.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari