Catalunya pateix el seu episodi de sequera més greu registrat mai

El Meteocat no preveu episodis de pluja abundant ni a curt ni a mitjà termini

Terra seca al pantà de Sau

Foto: ACN, Jordi Borràs

Catalunya està vivint el seu episodi de sequera més greu des de l’any 1916, el primer des del qual es tenen registres. La magnitud dels dèficits de precipitació, l’extensió de les zones afectades i la durada del fenomen fan que se superi el precedent més sever, la sequera dels anys 2005-2008, difon l’ACN.

La ratxa seca acumula ja 31 mesos (llavors van ser 19) i el 50% del territori català s’ha vist afectat de manera persistent, amb un dèficit global de precipitació de 446 mm.

Per tornar a una situació de normalitat caldria una precipitació equivalent a la pluja que cau de mitjana a Barcelona durant tot un any, però el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) no preveu cap episodi de pluja abundant en el curt i mitjà termini.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari