Zeroport diu que Foment “només reflecteix els interessos dels grans capitals”

La plataforma critica les propostes de la patronal catalana per ampliar l'aeroport del Prat

  Roda de premsa de representants de Zeroport

  Foto: @zeroportbcn

  La plataforma Zeroport, formada per diverses organitzacions socials contràries a l’ampliació de l’aeroport del Prat, ha carregat contra Foment del Treball i les seves propostes per ampliar l’aeròdrom després que la patronal catalana hagi presentat aquest dilluns les conclusions de la seva comissió d’experts. Una de les iniciatives de Foment és l’allargament de la pista més propera al mar fent-la passar per sobre de la llacuna de la Ricarda amb pilons, una idea que, segons Zeroport, va en contra de la protecció del Delta del Llobregat.

  “Cap de les 11 propostes presentades per Foment del Treball per ampliar l’aeroport té en compte el principal problema mundial actual: les crisis ambiental i energètica globals”, assenyala la plataforma, que acusa la patronal catalana “d’assumir un paper polític que no li pertoca”. En aquest sentit, Zeroport destaca que la comissió “inclou empresaris clarament interessats i que serien afavorits en qualsevol ampliació de les infraestructures”, i que Foment “pretén erigir-se en un actor principal del debat, quan realment la seva visió és parcial i només reflecteix els interessos dels grans capitals per continuar-se enriquint”.

  Zeroport considera que “el debat ha de girar al voltant de com preservar el Delta del Llobregat, els seus espais naturals i agraris, però també com la indústria aèria i les seves infraestructures han d’adaptar-se als acords i lleis contra el canvi climàtic” i a “les normatives sobre la qualitat de l’aire i la contaminació”. “L’únic camí possible per aconseguir-ho és el decreixement, cosa que ni es planteja en les propostes de Foment”, conclou la plataforma.

  (Visited 45 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari