Site icon El Triangle

Arxivat el cas del mosso que va disparar mortalment contra el conductor d’una furgoneta robada

Marques a terra al quilòmetre 1.122 de l'N-340, on els Mossos d'Esquadra van disparar un conductor que els hauria intentat envestir-los (ACN)

El titular del jutjat número 3 de Reus (Tarragona) ha ordenat l’arxivament provisional de la causa oberta per la mort d’un conductor que fugia per l’A-7 amb una furgoneta robada a Amposta després que un mosso li disparés dos trets per intentar aturar-lo, fets que van tenir lloc el 12 d’agost a l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp). La interlocutòria argumenta que l’agent va efectuar “dos trets defensius” que van impactar “fortuïtament” en el conductor escàpol després que no fes cas a les seves indicacions i es dirigís contra ell amb el vehicle, i descarta que cometés cap delicte ateses les circumstàncies de la persecució i els diferents intents de la víctima, que va estar a punt de col·lidir amb altres vehicles i atropellar algun agent policial.

L’home va sostreure la furgoneta d’una carnisseria d’Amposta, aparcada davant l’establiment, i va iniciar una fugida en direcció a Barcelona. Diverses patrulles de Mossos d’Esquadra el van seguir durant uns quilòmetres per intentar aturar-lo, però va aconseguir escapolir-se d’un primer control avançant temeràriament diversos vehicles, circulant per la vorera i dirigint-se contra agents que van haver de retirar-se per no ser envestits, segons ha recordat el sindicat policial USPAC en un comunicat.

Posteriorment, va continuar la fugida per l’autovia A-7, on diversos agents van provocar una retenció fins que la furgoneta va arribar al punt quilomètric 1112,8. Quan el lladre va arribar a aquest punt, va veure que no podia continuar i va decidir fer mitja volta circulant contra direcció, trobant-se de cara amb la patrulla de Mossos que el perseguia. En aquell moment, li van demanar que baixés el vehicle i quan l’agent anava a obrir la porta, el conductor va emprendre la marxa deixant-lo “entre la furgoneta i les barreres de formigó”, segons el relat sindical. Quan el vehicle es dirigia cap a ell, va acabar fent ús de la seva arma reglamentària disparant dos trets: una de les bales va travessar el parabrisa i va impactar al cap del fugitiu.

L’home va ser traslladat ferit en estat crític a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va morir hores després. Se l’investigava per cometre, presumptament, el furt de la furgoneta a Amposta, així com per suposada resistència, atemptat contra l’autoritat i conducció temerària. L’arxivament del cas del mosso encara no és ferm i pot ser objecte de recurs de reforma davant del mateix jutjat número 3 o d’apel·lació davant l’Audiència de Tarragona.

Exit mobile version