El Senat aprova una segona moció en contra de l’amnistia amb els vots de PP, Vox i UPN

Els populars demanen al PSOE que no es "contagiï" dels qui "volen debilitar Espanya"

El nou president del Senat, Pedro Rollán, durant el seu primer discurs a la cambra alta (Senat)

El Senat, on el PP té majoria absoluta, ha aprovat aquest dimarts una nova moció del PP contra una eventual amnistia que beneficiï als encausats pel procés. La proposta, que ha tirat endavant amb 139 vots a favor (PP, Vox i UPN) i 113 vots en contra de la resta de partits, és el segon text sobre el mateix tema que el PP porta a la Cambra Alta en menys d’un mes. En aquesta ocasió, l’encarregada de defensar la moció ha sigut la senadora popular i expresidenta de l’Aragó Luisa Fernanda Rudi, qui ha demanat al PSOE que no es “contagiï” dels qui “volen debilitar Espanya”. “No claudiquin davant les minories radicals”, ha reclamat abans d’alertar de la “imposició” que suposaria un perdó general com el que demanen les formacions independentistes.

“L’amnistia és una negociació o és una imposició? La resposta la tenen tots els espanyols. És una imposició perquè el senyor Sánchez continuï sent president del govern d’Espanya”, ha afirmat Rudi en la seva intervenció al Senat. Al torn de respostes, el senador de Junts Josep Lluís Cleries ha apel·lat a la legitimitat de les institucions catalanes més enllà de la Constitució de 1978 i ha afirmat que “cal reparar” a través d’una llei d’amnistia la “injustícia que el conflicte polític ha generat”.

Des de la bancada d’ERC, la senadora Sara Bailac ha assegurat també que “la principal amenaça” a la ciutadania de l’Estat no és l’independentisme, sinó les polítiques de retallades del PP i Vox. “La seva retòrica de l’enfrontament contra Catalunya no s’aguanta”, ha conclòs abans de reivindicar l’aposta dels republicans per “fer política” amb mesures com una llei de perdó.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari