Puigdemont recorre contra el rebuig del Suprem a la recusació de Llarena

Els eurodiputats de Junts sostenen que l'instructor del cas de l'1-O fa de "comentarista polític"

El jutge Pablo Llarena

Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín han recorregut el rebuig del Tribunal Suprem a la recusació del magistrat instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena. Els eurodiputats de Junts sostenen que Llarena és “manifestament incompetent” per decidir “sobre l’admissió a tràmit de la seva pròpia recusació” i subratllen que el cinquè intent d’apartar-lo del procés il·lustra “la manifesta parcialitat del magistrat”, recull l’ACN.

La recusació rebutjada i ara recorreguda exemplificava, segons els eurodiputats de Junts, una “parcialitat grollera” a partir d’escrits de Llarena amb “arguments estrictament polítics” o de l’acceptació del magistrat d’una distinció a la Fundació Villacisneros, “d’extrema dreta”, per la seva actuació a la causa penal de l’1-O.

El recurs es refereix també a la conferència de Llarena que ha “desencadenat” l’última recusació, en la qual el magistrat assenyalen que “s’ha pronunciat, públicament, sobre elements que puguin arribar a resultar essencials en el present procediment”. “No correspon, per suposat, al magistrat recusat exercir de comentarista polític de l’activitat, també política, dels qui per ell es troben il·legalment processats, com de forma notòria va fer, novament, en la conferència de l’11 de setembre del 2023”, argumenten.

Llarena va denegar la recusació argumentant que aquella conferència es va desenvolupar en un espai “estrictament acadèmic” i que va respondre a les anàlisis dels criteris tècnics bàsics de constitucionalitat d’una norma, però sense avaluar-ne cap d’una eventual llei d’amnistia.

A més, Llarena va considerar que la recusació podria haver-se presentat només per demorar una eventual ordre europea de detenció.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari