Junqueras alerta que l’amnistia és “necessària però no és un punt final”: “No podem renunciar a l’autodeterminació”

El líder d'ERC reivindica l'1-O i crida a eixamplar la base per aconseguir el reconeixement internacional

El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant l'acte de reivindicació de l'1-O a Igualada (Nia Escolà, ACN)
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant l'acte de reivindicació de l'1-O a Igualada (Nia Escolà, ACN).

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha alertat aquest dissabte, vigília de l’1-O, que l’amnistia és “necessària” per aconseguir el reconeixement internacional i un pas “imprescindible”, però alhora ha avisat que no es pot renunciar a l’autodeterminació. Pel líder republicà, l’amnistia és un pas més i “no és el punt final” del procés per a “l’alliberament nacional” i per a la construcció de la república catalana.

Ha subratllat que ERC no vol ni pot renunciar a la independència. Junqueras ha reivindicat l’1-O i ha fet una crida a eixamplar la base per obtenir el reconeixement de l’Estat i de la comunitat internacional. “Hem de ser més, no hi ha cap alternativa”, ha subratllat.

En un acte de partit des d’Igualada, el líder d’ERC ha assegurat que el seu partit no renunciarà a defensar l’autodeterminació. El republicà ha donat per descomptada l’amnistia i ha dit que, si és així, és perquè abans hi ha hagut els indults i les reformes en el codi penal.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari