Més d’un centenar de persones es manifesten a Andorra per demanar que l’avortament sigui lliure, gratuït i legal

Ha estat una marxa organitzada per Stop Violències amb reclam internacional, on hi haN participat persones provinents de Catalunya, França i Irlanda

Manifestació a Andorra per demanar que l’avortament sigui lliure, gratuït i legal
Manifestació a Andorra per demanar que l’avortament sigui lliure, gratuït i legal.

Més d’un centenar de persones han sortit aquest dissabte pels carrers d’Andorra per a manifestar-se a favor de l’avortament lliure, gratuït i legal. Una marxa organitzada per Stop Violències amb reclam internacional, on hi han participat persones provinents de Catalunya, França i Irlanda.

A les pancartes de les participants es podien llegir lemes com “Espot, sí que es pot”, “Que haver nascut nena, no sigui una condemna”, “Sexe quan desitjo, embaràs quan decideixo” o “Si el Papa fos dona, l’avortament seria legal”, entre d’altres.

La manifestació ha sortit de la plaça de la Rotonda i ha recorregut tot l’eix comercial fins a arribar a la plaça Coprínceps, on ha tingut lloc la lectura del manifest, on la presidenta de l’associació Stop Violències, Vanessa Mendoza, ha denunciat que “el Govern continua demostrant que les dones no som una prioritat” i que el cap de Govern, Xavier Espot, “digui que no es pot anar amb presses”.

“El dret a l’avortament no pot esperar”, ha clamat l’activista, que ha indicat que “les dones que ho han de fer clandestinament i amb culpa no ho volen que trigui més, ni qui ha estat obligada a tenir un fill o violada”.

Mendoza ha explicat que no els hi convenç “despenalitzar, però no legalitzar”, tot assegurant que “hem de ser una mica més valentes i, per tant, no ens aturarem fins que l’avortament sigui lliure, gratuït i legal”.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari