Illa reclama als partits independentistes “estar a l’altura” i investir Sánchez per evitar un govern PP-Vox: “Hi ha molt en joc”

El líder del PSC acusa Aragonès de ser "una camisa de força" i l'avisa que acabar la legislatura "no depèn només d'ell"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una intervenció al Consell Nacional del partit (Mariona Puig, ACN)
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una intervenció al Consell Nacional del partit (Mariona Puig, ACN).

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reclamat als partits independentistes que “demostrin una mica d’ofici polític”, “estiguin a l’altura” i facilitin la investidura de Pedro Sánchez. “Els demanem directament que escoltin la ciutadania, especialment la de Catalunya, que va votar clarament ‘no’ a un govern del PP i Vox i ‘sí’ a un govern progressista”, ha insistit Illa al Consell Nacional del partit.

El líder socialista ha subratllat que hi ha “moltes coses en joc” i ha demanat a les formacions independentistes que “pensin més en el país que en els seus interessos”. D’altra banda, Illa també s’ha referit a la situació política catalana i ha avisat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que acabar la legislatura “no depèn només d’ell”.

Illa s’ha referit a la voluntat d’Aragonès d’esgotar la legislatura i s’ha demanat “per a fer què”. En aquesta línia, ha subratllat que és més important “el com que el quan”. L’ha advertit que “el quan” acabi la legislatura és una qüestió que “no només” depèn d’ell. “Per cert, quan acabi depèn fonamentalment d’ell, però no només d’ell. Quedi dit”, ha advertit.

El socialista ha insistit a Aragonès que cal “un rumb” i entomar les responsabilitats i ha reiterat que “el que falla no és Catalunya, sinó el Govern” català. “El país té iniciativa, però també té una camisa de força que ni fa, ni deixa fer”, ha lamentat.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari