Ferrocarrils de la Generalitat encarrega a un advocat del ‘procés’ la defensa per l’accident on va morir un maquinista a Sant Boi

L’empresa pública firma un contracte amb Jordi Pina perquè el gabinet ‘Molins Defensa Penal’ s’encarregui del cas per 118.277 euros

Estat en què van quedar els trens de mercaderies i de viatgers de FGC que van xocar a Sant Boi, el 16 de maig de l'any passat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), representada per la directora de la seva assessoria jurídica, Teresa Launes, i el gabinet d’advocats Molins Defensa Penal, representat per Jordi Pina, van firmar un contracte el passat mes d’abril que atorga a aquest equip jurídic la defensa de l’empresa pública en el cas del xoc de dos dels seus trens a Sant Boi de Llobregat, el 16 de maig de l’any passat. L’accident es va produir quan el tercer vagó d’un tren de mercaderies de FGC va descarrilar i va xocar contra la cabina d’un tren de passatgers d’aquesta empresa que circulava en sentit contrari. L’accident, que va tenir lloc a les sis de la tarda, va causar la mort del maquinista i prop d’una vuitantena de ferits.

En la licitació del concurs per contractar la defensa de la companyia s’explica que “a conseqüència de l´accident ferroviari ocorregut en les immediacions de l’estació de Sant Boi el passat 16 de maig de 2022, entre un tren de mercaderies i un tren de viatgers, ambdós de FGC, es va

requerir de forma immediata els serveis jurídics per l’assessorament i defensa dels interessos de FGC en totes aquelles actuacions que des de l’inici van anar-se succeint en les diferents instàncies en el marc de la investigació policial, judicial, etc.” i que “per la gravetat dels fets, s’ha generat un procediment judicial, que encara es troba en una fase molt inicial de les diligències prèvies, atès que tot just s’acaba de lliurar al jutjat l’informe policial amb el que s’inicia la fase d’instrucció, però es preveu que tindrà una complexitat considerable. Per tal de portar la direcció lletrada, tant en la fase d’instrucció com en la fase de judici oral a la que doni lloc, així com si calgués recórrer en una segona instància, es fa necessari recórrer a la contractació externa, atesa la insuficiència de mitjans internament”.

Es justifica el fitxatge de Molins Defensa Penal perquè “ha portat la defensa i assessorament en les actuacions immediates, durant aquests mesos des que va tenir lloc l’accident, i ha estudiat i analitzat en profunditat la informació que es disposa fins al moment, fent actuacions en diferents àmbits, entre les que es troben les judicials” i que, per tant, “esdevé convenient seguir amb la mateixa direcció lletrada, per garantir un millor coneixement i resultat de les actuacions judicials que prossegueixen en fase d’instrucció i judici oral i una coherència amb la línia de direcció lletrada prestada fins al moment”. El pressupost del contracte és de 97.750 euros, que puja a 118.277,50 euros si s’hi afegeix l’IVA.

Jordi Pina és un dels advocats que va defensar líders polítics processats per la seva participació en l’organització del referèndum per la independència de Catalunya que es va celebrar l’1 d’octubre del 2017. Va defensar Jordi Sánchez, que presidia l’Assemblea Nacional Catalana quan es van produir els fets, i els dirigents de Junts, Jordi Turull i Josep Rull. També va defensar Irene Rigau, per la seva implicació com a consellera d’Ensenyament en l’organització de la consulta per la independència de Catalunya celebrada el 9 de novembre del 2014, i més recentment s’ha encarregat de la defensa de l’ex-conseller Jaume Giró, que va denunciar un suposat espionatge del seu telèfon mòbil amb el programa Pegasus. Així mateix, va ser l’advocat de Jordi Montull, ex-director del Palau de la Música i mà dreta del seu president Fèlix Millet.

El director de Molins Defensa Penal, Pau Molins, també va defensar una de les persones processades per l’1-O: Santi Vila. S’ha encarregat de la defensa de personatges públics destacats com l’ex-president del Barça, Sandro Rosell, la infanta Cristina o la cantant Shakira.

(Visited 3.492 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari