La Fiscalia demana al Suprem que obri judici a Ponsatí per desobediència greu

La sol·licitud es coneix dos mesos després que el jutge Llarena obligués l'eurodiputada a comparèixer i tanqués el sumari

Clara Ponsatí

La Fiscalia ha demanat a la sala penal del Tribunal Suprem que obri judici oral a l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència pel seu paper com a consellera de la Generalitat en l’organització de l’1-O, ha confirmat Europa Press citant fonts fiscals.

La petició de la Fiscalia arriba dos mesos després que l’exconsellera fos detinguda per segona vegada, en aquella ocasió per obligar-la a comparèixer davant el jutge instructor, Pablo Llarena, que va tancar el sumari just després en considerar que no calia cap indagació més, i va elevar el cas a la sala penal.

Ponsatí afronta en aquesta causa una possible condemna per desobediència greu perquè, arran de la reforma del Codi Penal vigent des del 12 de gener, va desaparèixer el delicte de sedició que l’imputava Llarena.

D’ençà d’aquell canvi legislatiu, el març, l’exconsellera va tornar a Barcelona, on va ser detinguda i posada en llibertat amb l’obligació de comparèixer davant Llarena, cosa que no va fer al·legant que tenia immunitat com a eurodiputada.

Finalment, Llarena va dictar contra ella una ordre nacional de cerca i captura per poder comunicar-li que l’havia processat pel delicte de desobediència.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari