Junts proposa a ERC i la CUP “fer un acord de mínims” sobre l’amnistia i l’autodeterminació

Els postconvergents rebutjen que el govern d'Aragonès lideri les negociacions sobre l'assumpte

  Laura Borràs i Jordi Turull durant una executiva de Junts (Junts)

  Junts per Catalunya rebutja que les negociacions per a l’amnistia i l’autodeterminació les lideri el govern de la Generalitat, tal com entenen que indica la proposta de resolució d’ERC en el marc del debat de política general. Per això, segons indiquen fonts del partit a l’ACN, li han ofert tant als republicans com a la CUP una transacció “de mínims” perquè el Parlament pugui aprovar aquest divendres un text que defensi l’amnistia i l’autodeterminació i que deixi les negociacions en mans dels partits.

  La formació postconvergent pretén, així, consensuar un text amb totes les parts, ja que, a parer seu, no poden donar “un xec en blanc” al govern de Pere Aragonès. “Si no hi ha aquesta rectificació, no podem donar suport a la proposta de resolució d’ERC”, indiquen des de Junts.

  Si no és possible un consens independentista, aquestes fonts assenyalen que contemplen tots els escenaris, també el de retirar la seva proposta per evitar que sigui tombada. El termini per a registrar transaccions finalitza aquest dijous a les cinc de la tarda.

  (Visited 34 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari