SOS Costa Brava reivindica la titularitat pública del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella a Lloret de Mar

Uns 150 activistes han traspassat una tanca instal·lada a la finca per reclamar que es reobri el pas

Els activistes demanat la reobertura del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella (Ariadna Reche, ACN)
Els activistes demanat la reobertura del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella (Ariadna Reche, ACN).

SOS Costa Brava i SOS Lloret han reivindicat aquest dissabte al matí la titularitat pública del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella a Lloret de Mar (Selva), una finca que és propietat de l’expresident del Kazakhstan. Ho han fet amb una caminada popular en què han assistit uns 150 activistes. L’acció arriba després de la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que en ratifica aquesta titularitat pública.

“Demanem que s’executi la sentència i l’Ajuntament sigui ràpid en reobrir el camí de ronda”, ha explicat el portaveu de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs. L’Ajuntament defensa que està en converses amb la propietat per resoldre el conflicte i “trobar el camí ideal per unir Lloret amb Tossa”.

Després d’anys de litigis sobre la titularitat del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella a Lloret de Mar, el TSJC va ratificar aquest mes de juliol passat la sentència de l’Audiència de Girona del març, en què es confirmava la titularitat pública del camí. Tot i això, el camí continua tancat i inaccessible.

“Existeixen sis sentències que diuen que s’ha de recuperar l’ús públic del camí de ronda entre les cales Morisca i Canyelles i continua tancat”, ha explicat l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, que recorda que a més “l’Ajuntament fa anys que va dictar una acta que deia que s’havien de retirar les tanques i permetre el pas i continuen posades”. Segons de Ribot, com que “les sentències no es compleixen” ha de ser “el poble que ha de reivindicar l’ús públic del camí”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari