ERC demana a la CE si González va fer “discurs d’odi contra Catalunya” al parlar de “minories en vies d’extinció”

Riba envia una pregunta parlamentària a Brussel·les perquè ens pronunciï sobre les paraules de l’expresident espanyol

L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, durant la seva intervenció en un debat celebrat al Parlament Europeu (Unió Europea)

ERC vol que la Comissió Europea valori si les paraules de l’expresident d’Espanya Felipe González -que va demanar al PSOE que no cedís al “xantatge” de “minories en vies d’extinció”- poden suposar un “discurs d’odi contra Catalunya”.

L’eurodiputada republicana Diana Riba ha enviat una pregunta parlamentària a la CE en què denuncia que les paraules de González “inciten sense cap dubte a l’odi cap a la comunitat catalana i unes conviccions polítiques legítimes i democràtiques” i li demana si poden suposar una vulneració de l’article 21 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE. A més, també pregunta si la CE creu que aquest tipus de declaracions s’haurien de “criminalitzar” a nivell europeu.

“El discurs d’odi contra Catalunya s’ha normalitzat a l’Estat espanyol. Però cal continuar denunciant-lo, especialment a la UE, on estem legislant per regular aquest crim en l’àmbit europeu”, ha afirmat Diana Riba a la xarxa social X (abans Twitter). En concret, Riba demana a la CE si paraules com les de l’expresident espanyol del PSOE podrien encabir-se en un futur delicte d’incitació a l’odi en l’article 83 dels tractats.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari