El Govern català declara l’estat d’excepcionalitat per sequera a Igualada i 13 municipis més de l’Anoia

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha resolt aquesta setmana una nova línia d’ajuts per a millorar l’abastament d’aigua dels municipis amb una dotació de 40 milions d'euros

Tram riu Anoia Montbui - Igualada
Tram riu Anoia Montbui - Igualada.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha declarat l’estat d’excepcionalitat (reserves per sota del 25%) de l’aqüífer de Carme Capellades, el més pròxim al més greu, el d’emergència. Ho ha fet després d’avaluar la situació de la sequera en una nova reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera.

Aquesta mesura entrarà en vigor quan es publiqui la resolució del director de l’ACA en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), prevista per a la setmana vinent. La mesura afecta a 14 municipis: Igualada, Vilanova del Camí, Òdena, Santa Margarida de Montbui, la Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Capellades, Carme, Orpí, Cabrera d’Anoia, Jorba, Santa Maria de Miralles, La Llacuna i Vallbona.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt aquesta setmana una nova línia d’ajuts per a millorar l’abastament d’aigua dels municipis amb una dotació de 40 milions d’euros per millorar la garantia en quantitat i qualitat per als municipis que tenen problemes de subministrament. Aquesta subvenció inicialment tenia una dotació pressupostària de 15 milions d’euros i es va decidir d’incrementar la partida fins als 40 milions d’euros per poder atendre l’elevat volum de sol·licituds rebudes.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari