Albares confirma que la mort de la cooperant Emma Igual s’investigarà com a crim de guerra a la CPI

El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació diu que el fiscal del tribunal s’encarregarà personalment del cas

La directora de l'ONG Road to Relief, Emma Igual, ajudant en les tasques d'evacuació de civils a la localitat de Siversk el 9 de maig del 2022
La directora de l'ONG Road to Relief, Emma Igual, ajudant en les tasques d'evacuació de civils a la localitat de Siversk el 9 de maig del 2022.

El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha confirmat que la Cort Penal Internacional investigarà com a crim de guerra la mort de la cooperant catalana Emma Igual a Ucraïna.

En una entrevista a La Sexta, Albares ha informat que el fiscal del tribunal amb seu a La Haia, Karim Khan, li va dir que s’encarregarà personalment de les investigacions del cas d’Igual, assassinada mentre viatjava en un comboi a Ucraïna. El ministre va anunciar que havia demanat a la fiscalia de la CPI i a Ucraïna que la mort de la cooperant s’investigués com a crim de guerra en una trobada amb mitjans de comunicació el 12 de setembre a Estrasburg.

Segons ha dit Albares a La Sexta, va adquirir el “compromís personal” amb la mare de la cooperant catalana d’investigar la seva mort i garantir que els responsables de llançar el coet que la va matar “siguin portats davant de la justícia internacional”.

Espanya ha ofert al tribunal de La Haia “els mitjans materials financers i tècnics” que calgui per investigar el cas d’Igual. Segons ha explicat Albares, el fiscal de la CPI li va dir que li traslladaria “totes les novetats” del cas, que portaria “ell personalment”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari