A quin conseller li plouen les crítiques per felicitar una catalana per parlar bé català?

Carles Campuzano

El conseller de Drets Socials de la Generalitat, el convergent Carles Campuzano, sorprenia l’endemà de la gala dels premis de la Vanguardia amb una piulada acompanyada per una fotografia d’ell amb la cantant de Vilassar de Mar Alba Farelo i Solé, més coneguda amb el nom artístic Bad Gyal, i la també de Territori, Ester Capella, i escrivia: “Ahir a #LaVanguardia142, amb la premiada Bad Gyal, que ens va entusiasmar amb un impecable discurs en català!”. Sorprèn que el conseller elogiï “un impecable discurs en català” d’una vilassarenca, o potser l’ha confós el nom artístic…?

Sigui el que sigui el que volgués expressar, al consell Campuzano li han plogut les crítiques dels seguidors de la xarxa social X -abans, Twitter-. Li recorden que va néixer a Vilassar, fins i tot que el seu pare és el conegut actor Eduard Farelo. “I en què vols que et parli sent de Vilassar, en suahili?”, “lògic, sent catalana i filla d’un actor català”, “és que és catalana, garrulo”, “que una noia de Vilassar de Mar, exalumna de l’Escola Pia de Mataró parli català diria que hauria de ser ben normal”, li comenten entre altres coses.

També hi fica cullerada la periodista Pilar Carracelas: “És que si no fes un impecable discurs en català una catalana seria una anomalia. Podries deixar de celebrar la normalitat com un esclau, sisplau? Gràcies”.

(Visited 288 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari